Vaše objednávka
 
Košík je prázdný.

Mangrove Jack´s - Blueberry cider

Skladem

Hmotnost
2.4 kg
Měrná jednotka
ks
Dostupnost
skladem
Aktuální cena s DPH

639 / ks

ks
Mangrove Jack´s - Blueberry cider
Novinka skladem
 

Vynikající borůvkový cider.

Každý z kolekce Mangrove Jack´s je vyroben z čerstvého ovoce nejvyšší kvality, které bylo vylisované, šťáva zkoncentrována na nejmodernějších výparnících a následně plněna za studena.

Obsah balení: ovocný koncentrátciderové kvasnice, ciderové sladidlo, esence.

Obsah alkoholu: až 5,2% ( při ředění na 23 litrů a použití 1 kg dextrózy ).

 

 Cider  Mangrove:

  • Vyčistěte a dezinfikujte fermentační nádobu, víko, plastové míchadlo a vše co budete používat při přípravě CIDERU.
  • Vyjměte sáček ze „suché“ části obalu a dejte prozatím stranou. Tekutý obsah nalijte do fermentační nádoby.
  • Do nádoby přilijte 3 litry vařící vody a přidejte 1 kilo dextrozy nebo obyčejného krystalového cukru. A míchejte, dokud se vše nerozpustí.
  • Do nádoby dolijte studenou vodu do celkového množství 23 litrů a dobře promíchejte. Teplota tekutiny musí být mezi 18° - 28°C, pokud tak není, počkejte, než zchladne (nádobu můžete chladit ledem). Až, budete mít odpovídající teplotu, přidejte ciderové kvasnice, ciderové sladidlo a promíchejte.

Sladkost cideru:

Suchý (DRY): nepřidávejte ciderové sladidlo

Polosladký (OFF DRY): přidejte poloviny balíčku ciderového sladisla

Sladký (SWEET): přidejte celé balení ciderového sladidla

Poznámka: V tomto kroku nepřidávejte Ciderovou esenci.

  • Nádobu uzavřete víkem a připevněte fermentační zátku (zátku naplňte vodou po rysku).
  • Nádobu s obsahem udržujte v teplotě 20°-25°C cca 7 dní. Nižší teploty prodlouží dobu fermentace o několik dní. Teplota pod 15°C úplně zastaví fermentaci. Teplota vyšší než je doporučená sníží kvalitu cideru.
  • Po 7 dnech (nebo když zátka přestane bublat) změřte hustotu tekutiny. Jestli je fermentace dokončená naměřená hustota by měla být 1,003 ± 0,002. Je-li, hodnota vyšší nechte probíhat fermentaci pár dní navíc.
  • Jak je fermentace dokončená přidejte Ciderovou Esenci do nádoby a zamíchejte (sterilizovaným míchadlem). Nádobu uzavřete víkem s kvasnou zátkou a nechte v klidu 24 hodin.
  • Vyčistěte a dezinfikujte láhve a hadici na stáčení před použitím. Použíjte tmavé plastové láhve nebo skleněné s uzávěrem. Nepoužívejte poškozené láhve.
  • Láhve naplňte cca 3-5 cm od víčka. Přidejte fermentační drops (nebo 1 až 2 čajové lžičky cukru) dle doporučeného dávkování.
  • Uzavřete láhve a skladujte 7 dní v teplém prostředí, poté můžete hotový cider vychladit a konzumovat.

Poznámka: Cider je připraven ke konzumaci cca týden po stočení do lahví. Pro jemnější Cider ponechejte na chladném a temném místě další dva týdny. Podávejte chlazené. Pro čistý cider přefiltrujte před nalitím do sklenice. Pro kalný cider lehce obraťte láhev před nalitím do sklenice.

 

 

Poslat dotaz
 
  1. Položka byla přidána do košíku.

    K objednávce
×