Vaše objednávka
 
Košík je prázdný.

Kvasnice Lallemand WildBrew™ Philly Sour 11g

Skladem

Výrobce
Lallemand
Měrná jednotka
ks
Dostupnost
skladem
Aktuální cena s DPH

119 / ks

ks
Kvasnice Lallemand WildBrew™ Philly Sour 11g
Novinka skladem
 

WildBrew ™ Philly Sour je jedinečný druh Lachancea vybraný z přírody University of Sciences ve Philadelphii.

Philly Sour produkují kromě ethanolu také nízké množství kyseliny mléčné. Tyto první kvasnice v řadě WildBrew ™ jsou skvělou volbou pro výrobu kyselých piv s osvěžující kyselostí a tóny ovoce. 

Po prokvašení standardní mladiny firmy Lallemand bylo naměřeno pH 3,2 - 3,5 a 0,1 - 0,4% kyseliny mléčné. Vyšší kyselosti bude dosaženo u mladiny s vyšším obsahem glukózy.

Kvasinky kvasí pomaleji, proto je důležitá důkladná sanitace.

Použití: Berliner Weisse, Gose, lambic-style, American Wild a Sour IPA

Sedimentace: vysoká

Stupeň prokvašení: vysoké

Tolerance na alkohol: 9 %

Teplota kvašení: 20 - 25°C

Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)

Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.

Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.

Poslat dotaz
 
  1. Položka byla přidána do košíku.

    K objednávce
×