BEST Acidulated Malt (nakyslý) se používá k optimalizaci pH pokud je voda, která je používána při vystírání piva, nedostatečné
kvality. To vede ke zvýšení enzymové aktivity při vystírání, a tím k vyššímu výtěžku a ke zlepšení stability chuti. Slad také produkuje ve sladině světlejší barvu a vyrovnává chuť piva. Informace o použitém množství a jeho účinku na pH při vystírání musí být stanoveny pomocí předběžných zkoušek. Hodnota pH sladiny a piva se obecně nesnižuje, neboť zlepšená konverze škrobu vede k tvorbě více blokovacích látek.
Pivovarské použití:
Pro všechny typy piv pro optimalizaci pH hodnot při vystírání.
SPECIFIKACE MIN MAX |
Obsah vlhkosti % 8.0 |
Extrakt v sušině % 76.0 |
Bílkoviny, sušina % 12.0 |
Barva sladiny |
EBC 3.0 - 8.0 |
L 1.6 3,5 |
PH sladiny 3.5 4.5 |
|