BEST Pilsen (plzeňský) je bohatý na enzymy a má vysokou hodnotu extraktu. Používá se samostatně nebo v kombinaci s jinými slady, je ideálním základním sladem pro všechny druhy výjimečných a aromatických piv. I s vysokou koncentrací speciálních sladů v sypání tento slad zaručuje optimální zpracování během výroby a v důsledku toho je základní složkou těch nejlepších prvotřídních piv všech typů.
Pivovarské použití:
Základní slad vhodný pro všechny druhy piv, piva Premium Pilsen a piva plzeňského typu, Export, Kölsch, Lager, Helles, světlá piva a jako základní slad pro téměř všechny pivní styly.
SPECIFIKACE MIN MAX |
Obsah vlhkosti % 4.9 |
Extrakt v sušině % 80.5 |
Rozdíl extraktů jemný-hrubý EBC % 2.0 |
Viskozita (8,6%) mPa∙s 1.60 |
Friabilita % 81.0 |
Sklovitost % 2.5 |
Bílkoviny, sušina % 9.0 11.5 |
Rozpustné dusíkaté látky mg/100g 610 780 |
Kolbachovo číslo % 36.0 45.0 |
Barva sladiny |
EBC 3.0 - 4.9 |
L 1.6 2.3 |
PH sladiny 5.7 6.1 |
Hodnocení > 2,5 mm % 90.0 |
Diastatická aktivita WK 250.0 |
|
beta-glukan (65 °C) 350.0 |