skladem
29 Kč / ks
BEST Heidelberg je vyráběn za použití speciální dvouřadé odrůdy ječmene, která má tendenci během procesu sladování produkovat slabší zabarvení. BEST Heidelberg je vhodný zejména pro produkci piv extrémě světlé barvy. Slad má mírně nižší obsahbílkovin než klasický plzeňský slad stejného roku, ale s vysokou hodnotou extraktu a velmi vysokou úrovní aktivity enzymů.
Pivovarské použití:
Základní slad pro piva typu Pale Pale, Pale Premium Pilsner a piva plzeňského typu, „světlá“ piva nebo jako světlý základ bohatý na enzymy pro všechny druhy piv.
SPECIFIKACE MIN MAX |
Obsah vlhkosti % 4.9 |
Extrakt v sušině % 80.5 |
Rozdíl extraktů jemný-hrubý EBC % 2.0 |
Viskozita (8,6%) mPa∙s 1.60 |
Friabilita % 81.0 |
Sklovitost % 2.5 |
Bílkoviny, sušina % 9.0 11.5 |
Rozpustné dusíkaté látky mg/100g 610 750 |
Kolbachovo číslo % 36.0 43.0 |
Barva sladiny |
EBC 2.9 |
L 1.5 |
PH sladiny 5.7 6.1 |
Hodnocení > 2,5 mm % 90.0 |
Diastatická aktivita WK 250.0 |
beta-glukan (65 °C) 350.0 |
Položka byla přidána do košíku.
K objednávce